Polish Culture / Cultureel nieuws uit Polen / Fundraising Poolse boekencollectie OBA
Fundraising Poolse boekencollectie OBA

Fundraising Poolse boekencollectie OBA

De Poolse literatuur is veelzijdig en bracht meerdere Nobelprijswinnaars voort. Ons doel is dat geïnteresseerde Nederlandse lezers toegang hebben tot vertalingen van de schatten van de Poolse literatuur en dat elke Poolstalige bibliofiel in Nederland gemakkelijk waardevolle lectuur kan vinden. Tegelijkertijd willen we de aanwezigheid van de Poolse cultuur en taal benadrukken in het culturele centrum van Amsterdam.

Poolse afdeling in OBA – Uw hulp is nodig!

We creëren een Poolse afdeling in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam – OBA Oosterdok in het kader van het Huis van alle Talen. De collectie gaat zowel de klassiekers van de Poolse literatuur omvatten, als de nieuwste Poolse literatuur in het Pools en Nederlands. Ook komt een breed scala aan boeken in het Pools ter beschikking van kinderen en jongeren.

Om dit doel te bereiken hebben we uw hulp nodig in de vorm van donaties. Voor ieder gedoneerd tientje kunnen we ongeveer één boek kopen.

Dat kan simpel via een van de onderstaande knoppen of scan de QR-code en maak het bedrag over via iDeal (QR-code is geldig tot 15 oktober):

Ik doneer €10

Ik doneer €20

Ik doneer €50

Wilt u een ander bedrag doneren? U kunt bij het gebruik van iDeal het bedrag zelf nog aanpassen of maak zelf een bedrag over op:

Rekeningnummer: NL 03 INGB 0007 8031 31
Onder vermelding van: Poolse boeken in OBA Oosterdok

Alle donaties worden besteed aan de aankoop van boeken en het transport vanuit Polen.

Live muziek

Op zondag 20 juni hadden we een livestream via Facebook en Youtube als start van deze inzamelingsactie met een toelichting op dit initiatief en een muzikaal intermezzo met Aldona Bartnik en Maciej Wierzcholowski live vanuit zijn studio. Deze is hieronder terug te zien: