Polish Culture / Cultureel nieuws uit Polen / Fantastisch nieuws voor de Poolse filmindustrie
Fantastisch nieuws voor de Poolse filmindustrie

Fantastisch nieuws voor de Poolse filmindustrie

Fantastisch nieuws voor de Poolse filmindustrie – ‘Corpus Cristi” geregisseerd door Jan Komasa is dit jaar genomineerd voor een Oscar !!! De film heeft ook vier nominaties ontvangen voor European Film Awards, voor: beste film, beste regisseur, beste hoofdrolspeler (Bartosz Bieleni) en beste script (Mateusz Piesiewicz). Het vertelt het verhaal over religieuze dilemma’s en spiritueel leiderschap in de moderne wereld.

Charlatan is een Tsjechische inzending, maar de regisseur is de Poolse filmmaker Agnieszka Holland. Haar film is genomineerd voor de beste internationale speelfilm bij de 93e Academy Awards. Het vertelt een waargebeurd verhaal van Jan Mikolasek, een genezer die in 1950 de diagnose stelde en mensen genas zonder formele medische opleiding, alleen zijn intuïtie en kennis van planten.