Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dit jaar richt het Amsterdam Polish Film Festival zich op de geschiedenis en huidige ontwikkelingen in Centraal-Europa, via films die zich bezighouden met de communistische geschiedenis en gesprekken die licht werpen op de oorlog in Oekraïne en de impact daarvan op de mensen. Regisseurs Maryna Er Gorbach en Elwira Niewiera, getalenteerde jonge filmmakers, zullen deelnemen aan het festival.
Het filmfestival is een initiatief van Stichting Polish Culture NL en een coproductie met debatcentrum De Balie.

Datum: 7-8 oktober 2023
Plaats: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam,
Taal: Engels

KOOP DAGKAARTEN


Dag 2: Zondag, 8 oktober 2023

16.00 – 17.40:
M. Er Gorbach | Klondike

Juli 2014. In afwachting van de geboorte van hun eerste kind wonen Irka en Tolik in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne, vlak bij de Russische grens, een betwist gebied in de vroege dagen van de Donbas-oorlog. Zij wachtten gespannen en nerveus op de geboorte van hun kind. Dan wordt de rust gewelddadig verstoord door de nabije crash van vlucht MH17.

Kaarten voor Klondike

 

 

 


19.00 – 22.00
E. Niewiera & P. Rosołowski | The Hamlet Syndrome

Enkele maanden voor de grootschalige Russische invasie van Oekraïne in 2022 nemen vijf jonge vrouwen en mannen deel aan een unieke toneelproductie die probeert hun ervaringen in de aanloop naar de oorlog te verbinden met Shakespeare’s Hamlet. “Het Hamlet-syndroom” werd bekroond met de Grand Prix Semaine de la critique op het 75e Locarno Filmfestival.

Gesprek: De impact van oorlog in Oekraïne op mensen en hun persoonlijke levens

Na de film gaan we een gesprek aan over de impact van de oorlog in Oekraïne op mensen en hun persoonlijke levens. Dit conflict, dat begon in 2014, heeft een humanitaire crisis veroorzaakt, met miljoenen Oekraïners die intern ontheemd zijn geraakt of elders hun toevlucht hebben gezocht. Tijdens het gesprek zullen we de implicaties van dit conflict voor mensen bespreken en de impact op toekomstige generaties, die gedwongen zijn om in ballingschap te leven.

Kaarten voor The Hamlet Syndrome en Gesprek

Details

Date: oktober 8
Time: 16:00 - 22:00