Polish Culture / Cultureel nieuws uit Polen / Zondag 4 september 2022 optreden van het Włodek Pawlik Trio in het BIMHUIS in Amsterdam
Zondag 4 september 2022 optreden van het Włodek Pawlik Trio in het BIMHUIS in Amsterdam

Zondag 4 september 2022 optreden van het Włodek Pawlik Trio in het BIMHUIS in Amsterdam

We zijn blij te kunnen aankondigen dat het internationaal vermaarde Poolse Włodek Pawlik trio op 4 september a.s. zal optreden in het BIMHUIS.

Włodek Pawlik is een veelzijdig pianist, componist en de leider van dit gelijknamige trio.

Het Pawlik Trio is een van de bekendste Poolse jazzgroepen. Zo was dit trio de eerste Poolse band die in 2014 een Grammy Award won met hun album Night in Calisia. Samen met trompettist Randy Brecker en het Kalisz Philharmonic Orchestra ontvingen zij deze award voor de categorie beste ‘Large Jazz ensemble 2014’.

Al meer dan drie decennia werkt de groep samen met Pawlik en is ze zo een platform voor de realisatie van muziekconcepten. Daarbij weet men synergie te realiseren tussen de Slavische gevoeligheid die is genesteld in het perfecte vocabulaire van elke musicus van het trio. Muzikale eruditie en virtuositeit vormen de stijl van de band.

Kaarten via Bimhuis: https://www.bimhuis.nl/agenda/pawlik-trio-2/

Partners

Het concert in Bimhuis, dat wordt gecoördineerd door Polish Culture NL, samen met Bimhuis, MMusic en Polen in Beeld, maakt deel uit van een serie concerten in Nederland.

Deze uitvoering is mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed van de Republiek Polen en het Poolse culturele promotiefonds.