Over ons

Nederland is een multicultureel land en telt veel verschillende nationaliteiten. Tussen al die verschillende culturen en nationaliteiten zijn er veel mensen met een Poolse achtergrond. Al eeuwen is er een warme band tussen Polen en Nederland. Denk aan de handel in de zeventiende eeuw of de bijdrage van de Polen aan de bevrijding van Nederland. In de jaren tachtig steunde Nederland het Poolse volk in hun strijd voor vrijheid. Sinds de val van het communisme zijn de economische banden weer aangetrokken.

Het belangrijkste doel van de Stichting Polish Culture NL is het promoten van de Poolse cultuur in Nederland, het bouwen van culturele bruggen tussen Nederland en Polen, het promoten van de Poolse taal en het ondersteunen van alle kunstvormen en alle culturele activiteiten gerelateerd aan Polen.

Team

De Stichting Polish Culture bestaat uit een dagelijks bestuur en een raad van toezicht. De leden hebben allen op hun eigen manier betrokken zowel de culturele sector als Polen.

Raad van Toezicht

Igno van Waesberghe – Voorzitter

Miriam Bestebreurtje

Krzysztof Apt

Bestuur

Bożena Kopczyńska – Voorzitter

Hans Kardol

Marcin Bodnar

Iwona Guść

Carolien Ruigrok-Nieuwland

De partner van onze activiteiten is de Openbare Bibliotheek Amsterdam – OBA Oosterdok. Het belangrijkste project van OBA is het “huis van talen” en culturen – een samenwerkingsplatform voor co-creatie.

Dankzij ons partnerschap met Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) zijn we in staat onze aanwezigheid op sociale media te versterken en een audiovisuele weergave te creëren.

Wordt Donateur

De Poolse cultuur is buitengewoon rijk en maakt deel uit van de Europese beschaving. In Nederland is het helaas weinig bekend. We willen culturele bruggen slaan tussen onze landen. Wij zijn een vrijwillig organisatie en ontvangen geen structurele subsidies voor onze activiteiten. Wij hebben uw steun hard nodig. Maak uw donatie over op banknr.
NL 03 INGB 0007 8031 31