Over ons

 

Nederland is een multicultureel land en telt veel verschillende nationaliteiten. Tussen al die verschillende culturen en nationaliteiten zijn er veel mensen met een Poolse achtergrond. Al eeuwen is er een warme band tussen Polen en Nederland. Denk aan de handel in de zeventiende eeuw of de bijdrage van de Polen aan de bevrijding van Nederland. In de jaren tachtig steunde Nederland het Poolse volk in hun strijd voor vrijheid. Sinds de val van het communisme zijn de economische banden weer aangetrokken.

Het belangrijkste doel van de Stichting Polish Culture NL is het promoten van de Poolse cultuur in Nederland, het bouwen van culturele bruggen tussen Nederland en Polen, het promoten van de Poolse taal en het ondersteunen van alle kunstvormen en alle culturele activiteiten gerelateerd aan Polen.

 

Team

De Stichting Polish Culture bestaat uit een bestuur en een raad van toezicht. De leden zijn allen op hun eigen manier betrokken zowel de culturele sector als Polen.

Raad van Toezicht

Igno van Waesberghe – Voorzitter

Miriam Bestebreurtje

Krzysztof Apt

Bestuur

Bożena Kopczyńska – Voorzitter

Hans Kardol

Marcin Bodnar

Iwona Guść

Carolien Ruigrok-Nieuwland

Partner van onze activiteiten is de Openbare Bibliotheek Amsterdam – OBA Oosterdok. Een belangrijk project van OBA is het “huis van talen” en culturen – een samenwerkingsplatform voor co-creatie.

Dankzij ons partnerschap met Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK – Polish State Development Bank) zijn we in staat onze aanwezigheid op sociale media te versterken en hebben we een mooie video kunnen maken over Poolse sporen.

Word Donateur

De Poolse cultuur is buitengewoon veelzijdig en maakt deel uit van de lange Europese beschaving. In Nederland is dit helaas weinig bekend. We willen culturele bruggen slaan tussen onze landen.

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en ontvangen geen structurele subsidies voor onze activiteiten. We kunnen uw donatie goed gebruiken. Uw donatie kunt overmaken op ons rekeningnummer: NL 03 INGB 0007 8031 31, ter attentie van Polish Culture NL

Dank

Naast de genoemde partners zijn we dank verschuldigd aan diverse personen en organisatie die ons steunen in woord en daad. We noemen: