Polish Culture / Projecten & programma’s / Poolse Literatuur
Poolse Literatuur

Poolse Literatuur

‘’POOLSE LITERATUUR’’
De eerste evenement: ‘’ ‘Schrijver of dichter – literaire bijeenkomst’
Poolse literatuur is in Nederland helaas weinig bekend. Poolse schrijvers en dichters – zelfs degenen die met de Nobelprijs zijn bekroond – zijn onder de Nederlandse lezers onbekend. En toch zijn Polen en hun werken populair in veel andere landen en markten, en Poolse schrijvers en dichters worden bijna elk jaar onderscheiden bij verschillende wedstrijden en door verschillende instanties.
De Polish Culture NL voert al activiteiten uit ter bevordering van Pools proza en poëzie. Als partner van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam (OBA) breiden wij de collectie uit van de beste Poolse literatuur in het Pools en vertaald in het Nederlands. Het gaat hierbij om boeken voor volwassenen en voor kinderen.
Een perfecte aanvulling op deze activiteit is een project waarin we schrijvers, dichters of vertalers van Poolse literatuur uit te nodigen naar Amsterdam, zodat ze in de vorm van een bijeenkomst, boekpromotie, hun lezers kunnen ontmoeten, hun werken kunnen promoten en de Poolse literatuur aandacht geven.